E-handel i Skandinavien

E-handel är en relativt nyligen växande gren av teknik som inbegriper elektroniska lager av köp och försäljning av varor. Konkurrensen på marknaden ökar dag för dag och för att konkurrera på marknaden, är det nödvändigt att använda flera kanaler för att nå och locka potentiella kunder från hela världen. Riskerna är även i princip obefintliga jämfört med att starta en verksamhet med ett fysiskt lager. Därför lockas folk dagligen till att starta en e-handelsverksamhet.

Specifikt i Skandinavien har e-handel utvecklats mycket starkt. Siffror visar på att det var drygt 12 miljoner nordbor som e-handlade enbart under 2014. Skandinaver är vana och ivriga e-handlare. I snitt e-handlade 12,4 miljoner människor i Norden varor under varje kvartal bara under 2014, siffrorna för 2015 talar för en betydande ökning. Sverige står för den största mängden med nästan 5 miljoner e-handelskonsumenter, men de övriga länderna ligger tätt efter med mellan 2,3 och 2,7 miljoner e-handelskonsumenter varje kvartal. En tredjedel av Nordens befolkning e-handlar varje månad, vilket är en ökning i samtliga länder jämfört med föregående år.

Världen utvecklas snabbt och nätbutiker ökar gradvis i popularitet. Som ett riktigt bra exempel på en svensk nätbutiker är Made4men.se. Köpare vill köpa varor i deras önskan oavsett vilken del av världen de lever i. Den senaste tidens ökning av e-handels utveckling har gjort det möjligt för säljare att marknadsföra och sälja sina produkter i nästan varje region i världen.

Om du precis har börjat ett nytt företag och behöver publicitet eller om du är en löpande affärsägare och måste nå fler kunder eller bara för att främja en ny del i ditt företag, är e-handel något för dig. E-handels webbplatser kan visa dina varor på nätet där kunder över hela världen kan se dem och köpa dem, och kostnaden för en e-handel webbplats behöver inte kosta dig någonting.

Tittar man på 2016 och e-handel så är hälften av handeln i moderna länder direkt eller indirekt kopplat till e-handel. Om du äger ett företag, och vill utöka din verksamhet och nå ut till kunder på platser du aldrig trott tidigare, ger e-handel dig denna möjlighet.

Framtiden för e-handel ser ännu ljusare ut på grund av den senaste utvecklingen inom webbdesign, idag kan e-handels relaterade människor nu anpassa utseendet på sina e-handelsbutiker och ha mer kontroll över den. De kan nu anpassa hur webbplatsen ser ut beroende på vilken produkt de säljer. De kan ge kunden en mer välkomnande miljö, vilket ökar försäljning och fördelar och får en erfaren e-handels designer är en nyckel till framgång.

Sociala nätverk blir alltmer populärt och miljontals människor runt om i världen använder sociala nätverks webbplatser. Nu är det möjligt för säljare att marknadsföra sina produkter på dessa webbplatser, så att de kan rikta den mest relevanta målgruppen för sina produkter, samt få detaljerade uppgifter om deras kundbeteende så att de bättre kan förbättra sina metoder.

Numera gillar människor att använda sina smarta telefoner för nästan allt, inklusive shopping. Människor är alltså idag mer benägna att köpa produkter via sina telefoner på grund utav att e-handelsbutikerna blivit bättre anpassade för mobiltelefoner. Detta ökar potentialen ytterligare för dig som e-handelsägare.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*