Modeveckan för 2017 i Stockholm

Stockholm Fashion Week koordineras i huvudsak av det så kallade ”Swedish Fashion Council” och är fyra gånger varje år. Det är aktiviteter runt om i Stockholm och presenteras då i ett typ av övergripande schema med diverse mässaktiviteter, modevisningar, utställningar samt pressvisningar och andra events till nytta och intresse för såväl branschfolk som allmänhet. Om du vill hitta publika tillställningarna märks de särskilt ut som ”PUBLIKT” i programmen som du kan hitta lite här och var eller på webben.

Stockholm Fashion Week är inte i sig en fysisk plats utan fungerar mer som och ganska så enbart faktiskt som en övergripande funktion. Var och en av de medverkande aktörerna väljer själva var och hur de vill visa sina kollektioner, dvs på någon av de fristående mässorna, i ett showroom eller säljkontor. Stockholm Fashion Week gör också så att dom samlar in information om de olika aktörernas event under hela veckan, koordinerar och sammanställer dessa i ett komplett schema.

Generella tidpunkter:

I januari/februari och augusti hålls de stora modeveckorna också med inköpsfokus.
För mode och inredning är det pressveckor i Maj och November.

Veckor och datum att hålla koll på 2016:

  • Då har vi följande vecka att hålla koll på; 33, och datumen; den 16-19 augusti: Stockholm Fashion Week

Är det så att du själv behöver kläder till modeveckan? Och inte vill köpa enbart för detta, då finns det möjlighet att hyra kläder enbart för dessa tillfällen, så var lugn och luta dig tillbaka medans vi presenter 5 olika alternativ som du bör hålla utkik efter för att matcha in;

Fest365.se

Om du vill att shoppa ditt utseende, och vara ett unikt utseende i år.

Filippa K
Ett absolut måste-känt för att ha en känsla för vad svensk mode innebär, och särskilt i Stockholm, detta är precis vad mode handlar om. Detta är rena linjer och oklanderligt skräddarsytt. Det är djupa färger med en monokrom bas. Det är praktiskt och vackert; arbetskläder som vänder sig till nattplagg som kan användas som dagsplagg. Filippa K har både en manlig och kvinnlig linje de kör med.
Ida Sjöstedt
Om du letar efter ett Sverige där alla bär blomkronor året runt, är London-utbildade svenska designern Ida Sjöstedt för dig. Med romantiska klänningar och inslag av glitter, har Sjöstedt varit en viktig figur inom svenskt mode sedan hon lanserade sin linje 2000. Hennes romantik är inte allvarlig, men; Det finns en lekfullhet i kläderna, som exemplifieras genom överdimensionerade silhuetter.
TILLBAKA
Till skillnad från formalitet av Filippa K, handlar tillbaka om fräckt ”branding” och ”funky” nedskärning. Här finns en hel del asymmetriska draperingar, blixtar av oväntade färger. Chefsdesigner Ann Sofie Back skapar dagsplagg som är bekvämt och fashion-medvetet.

 

ATP Atelier
ATP står för ”All Tomorrow s parter”. Handgjorda och anskaffas i Italien, dessa skor och handväskor är minimalistiska konstverk. Om du letar efter en perfekt samling av tillbehör, är detta ett bra ställe att börja på.
Av No.

Detta är endast Av No. andra säsongen, men märket har redan utvecklat en stark och intressant visuell värld. Den centrala idén bakom detta varumärke är samarbetes kreativitet, vilket är anledningen till att internationellt kända koreografen Kenneth Kvarnström samarbetar med skapandet av SS16 samlingen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*