Google Glass – Används idag av Dubais polismyndighet

Säg att du tittar på din favorit kriminalserie på TV, och plötsligt undrar du hur mycket av den coola tekniken i serien faktiskt är verklig och praktisk. Investeringar i teknik är en viktig del för polisen i vilket land du än tittar på, men vissa länder eller städer lägger större vikt vid att ha den senaste inom tech till deras tjänstemän. Ett exempel är Google Glass, en av många verkliga prylar som gör att brott kan lösas enklare liksom i affärer, om du har rätt strategier eller instrument, som Trysmartplan.com/sv, för det då det kommer att vara fullt fungerande.

Google hämtar inspiration från Star Trek

Du har förmodligen sett bilder på Google Glass, en huvudmonterad enhet som liknar en mycket smalare, svalare version av Geordi La Forge s glasögon från Star Trek. I själva verket hävdar Google att Star Trek plockade sin inspiration för att utveckla bärbara elektronik som sömlöst integreras i användarens liv. Google Glass vilar längs linjen med din pannan och har en krökt del med en liten skärm nära ditt högra öga. Projektionssystemet i enheten lägger sig över föremål och information över bärarens vanliga synfält.

Dubai tar nu ledningen

Så hur hjälper då nästa generations teknologi tjänstemän inom polisen? I Dubai, i Förenade Arabemiraten, har polismyndigheten genomfört en studie fas där Google Glass hjälper sina tjänstemän att identifiera trafikproblem och vissa typer av brott. I framtiden kommer detektiver i Dubai att ha Google Glass för ansiktsigenkänning, vilket gör det lättare för dem att identifiera förövarna snabbt.

Det höga priset på glasögonen, som är runt $ 1500, gör att de flesta polismyndigheter avvaktar. Men så är inte fallet för Dubai polisen, som kör snabba, dyra bilar som polisfordon.

Polisen inser den framtida potentialen

Officerare i Nordamerika kanske inte har Dubais polisbudget, men de inser värdet av en mer begränsad investering i Google Glass. Med den framtida utvecklingen på vägen för Google Glass kan befäl på patrull direkt jämföra ett ansikte framför sig till en ansikte i en databas. När en matchning hittas, kan kontoret omedelbart har tillgång till namn, utestående, kriminalregister, kända medarbetare, och annan viktig information.

Google Glass Fungerar som en Body kamera

Vissa tjänstemän i Byron, Georgien använder redan Google Glass som en kropp kamera. Till skillnad från andra kropps kameror, som ofta ger otydlig bilder, ger Google Glass en närbild i form av en video som är förvånansvärt smidig och levande. Dessutom avslöjar filmen situationen ur tjänstemannens perspektiv, som är viktigt när avdelningen ska granska vad som hänt under en pågående utredning.

För närvarande är Google Glass något begränsad i sina egenskapsmöjligheter, och visar mestadels korta bitar av text, med video, ljud, eller röstkommandon. Allt efterom Google lägger till fler funktioner, kan poliser använda dessa för att hålla sina städer säkrare, hjälpa medborgarna snabbare, och rädda fler liv.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*