Chan och Zuckerberg’s plan att bota alla sjukdomar

Mark Zuckerberg, VD och grundare av Facebook, och hans hustru Dr Priscilla Chan har nu satt höga mål i den vetenskapliga världen och specifikt medicinsk forskning. I ett uttalande nyligen via Facebook Live meddelade gjorde Chan det klar att parets ”Chan Zuckerberg Initiative” har satt ett nytt mål: ”. Vi kommer att investera i grundvetenskaplig forskning med målet att bota sjukdomar”. Mer hälsa nyheter på Hälsa Tid.

För egen för andra

Chan Zuckerberg initiativet lanserades förra året när Zuckerberg’s och Chan’s dotter, Max, föddes. Chan som är barnläkare, sade vid händelsen, ”Vi vill dramatiskt förbättra varje liv under Max’s generation, och se till att vi inte missar en enda själ, utan att vi når varje enskild individ.”

Detta är det första tillkännagivandet från ”Initiative” som har gjorts sedan starten förra året. Sedan initiativet bildades, har Chan och Zuckerberg haft möten med olika forskare, läkare och ingenjörer i hopp om att ”bota, förebygga eller hantera alla sjukdomar under våra barns livstid.” I sitt inledningsanförande vid händelsen, sade Chan, ”Mark och jag tror att detta mål är möjligt … och när vi pratade med en massa toppforskare, insåg vi att de också gör det.” Om du hittar den här artikeln intressant kan du läsa mer om Utforska Företag.

Vad och varför Biohub

En mer intressant utvecklingen att komma ut ur initiativet’s live stream tillkännagivande var deras lansering av en Biohub, som kommer att vara en gemensam ansträngning av världsklass vetenskapsmän och ingenjörer i strävan att förstå och bota sjukdomar. ”Vårt mål är att föra samman grupper av innovativa forskare och ingenjörer för att bygga transformerande verktyg som låser upp en ny era av framsteg inom vetenskap och hälsa”, säger Chan. Denna Biohub kommer att ligga i San Francisco.

Ett bildspel som körs under tillkännagivandet preciserar målen för initiativet’s Biohub: ”Biohub kommer att fokusera på att förstå bakomliggande sjukdomsmekanismer och utveckla ny teknik som kommer att leda till genomförbar diagnostik och effektiva behandlingar.” Biohub kommer att ledas av UCSF Joe DeRisi, biokemist och biofysiker, och Stephen Quake, en av grundarna av Helicos och en av de tidigaste förkämparna för kvantifierad själv.

”Biohub kommer att driva stora, tvärvetenskapliga problem, problem som inte kan lösas i konventionella akademiska miljöer och kan inte stödjas i statliga finansieringsmodeller” uppgav Quake i sin presentation under live stream.

Spänning för det nya projektet

Initiativet har lovat att putta in $ 3 miljarder till projektet, som ska täcka de första 10 åren. Detta nya meddelande är i enlighet med parets orubbliga iver att finansiera grundforskningen.

Paret ansluter sig till en lång rad av filantroper som är avsedda för vetenskaplig forskning, såsom Napster Sean Parker, som nyligen lanserade sin egen stiftelse i sitt åtagande att finansiera utvecklingen av cancer immunoterapi forskning.

En som skriver för tidningen Science, David Baltimore, Nobelpristagaren, president emeritus och professor vid California Institute of Technology, ledamot i styrelsen för Broad Institute, och konsult för Science Philanthropy Alliance, sade att gåvor som dessa, som av Chan Zuckerberg initiativ spelar en viktig roll inom vetenskapen.

”Big-profil gåvor väcker oro för vissa, såsom tona ner behovet av att öka federala forsknings dollar för grundforskning,” Baltimore fortsätter ”Men dessa gåvor sänder verkligen ett gemensamt budskap – filantroper inser att en lång syn på framsteg är värt att investera i.”

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*