Köp gummimattor online i Sverige

Om du är ansvarig för inredningen på arbetsplatsen kan det vara värt att ta en titt på gummimattor. Dessa mattor har många olika användningsområden och förutom att underlätta arbetet kan de förbättra hälsan hos de anställda.

Gummimattor kan enkelt köpas hos olika byggvaruhus men utbudet är ofta begränsat och mattorna onödigt dyra. Ett tips är att istället köpa gummimattor online – då får du inte bara tillgång till ett större utbud utan också de lägsta priserna.

Slitstarka och avlastande

Gummi är ett material som inte bara är extremt slitstarkt och väderbeständigt utan också mjukt och tryckavlastande. Det gör gummimattor till ett utmärkt alternativ om du behöver skydda golvet mot hårda stötar, tunga möbler eller upprepad friktion.

En gummimatta kan med fördel användas i förrådsutrymmen eller lagerlokaler där man ofta flyttar på tunga saker. Gummimattan skyddar inte bara golvet mot slitningar utan tack vare dess mjukhet förhindrar den också att de föremål som flyttas blir nötta. Det är extra viktigt för till exempel möbelhandlare som inte kan riskera att varorna blir kantstötta eller repade. Att mattan är stöttålig gör också att den verkar ljuddämpande så att andra anställda inte störs av arbetet inne på lagret.

Ett annat vanligt användningsområde är som golvunderlägg i lastbilar och på ramper. Flyttlass och andra varor står då säkert under hela färden och riskerar inte att skadas, medan en gummibelagd ramp ökar säkerheten vid avlastningen av dessa. Gummimattor kan även användas vid djurtransporter och då framförallt vid transport av större djur som häst och boskap, vilka kan göra sig riktigt illa om de halkar eller ramlar i samband med transport.

Ergonomisk och skön för ben och rygg

På arbetsplatser där de anställda går och står mycket, som till exempel bagerier, frisörsalonger och sjukhus, kan en gummimatta vara mycket viktig för hälsan. Det stötdämpande materialet förhindrar nämligen att fötter, knän och ryggar utsätts för hårda stötar vilka ju leder till förslitningsskador, dålig hälsa och långa sjukskrivningar på sikt.

En gummimatta är ett förhållandevis billigt sätt att undvika onödiga fysiska skador och är mycket enkel att installera. Det enda du behöver göra är att limma fast den på underlaget och till detta krävs inte hjälp av någon fackman utan du kan lätt fixa det själv.

I vissa fall kan man till och med köpa gummimatta på rulle, vilken enkelt rullas ut på golvet när den ska användas och rullas ihop igen om det inte längre finns något behov för den. Gummimatta på rulle är därför mycket kostnadseffektivt och kräver inget arbete alls, utan kan snabbt installeras temporärt eller permanent när det är bråttom att göra golvet mer ergonomiskt.

Förutom att gummimattor är mycket sköna underlag för den som står och går mycket kan de också användas för att förbättra säkerheten på till exempel äldreboenden, dagis och vid pooler. Tack vare gummits höga friktion fungerar gummimattor nämligen perfekt som halkskydd på både små och stora ytor.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*