15 nya rutter för SAS år 2017

Det skandinaviska flygbolaget SAS har avslöjat ett sommarprogram för 2017 som innehåller 15 nya linjer från Skandinavien, varav sex nya linjer från Köpenhamn, Ålborg och Århus.

Scandinavian Airlines eller SAS är norra Europas ledande flygbolag med mer än 800 dagliga flygningar till 125 destinationer i Skandinavien, Europa, USA och Asien. Boka biljetter tidigare med SverigeLånet.se 

Det är det nationella flygbolaget i Sverige, Danmark, och Norge och det största flygbolaget i Skandinavien och en av de grundande medlemmarna i Star Alliance. Bolaget har totalt 182 flygplan till 90 destinationer från sitt huvudsakliga nav som är Köpenhamn-Kastrup.

Den nya danska routen innefattar året om flyg från Köpenhamn till Färöarna och Riga, och sommarvägar till Malta och Olbia på Sardinien. Aalborg får en ny året runt flyg route till Oslo, medan Aarhus kan se fram emot en sommar väg till Malaga.

”SAS har fler avgångar och destinationer än något annat skandinaviskt flygbolag; vi förbättrar ständigt vårt erbjudande till våra kunder ”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

”Sättet vi gör detta på inkluderar att öppna nya linjer, erbjuder alla nya hytter, snabba [boarding], lounger -. Plus vi är på väg att ta emot vår första nya Airbus A320neo”

Dansk till Gdansk

Förutom de nya linjerna kommer SAS också att öka antalet flygningar från Köpenhamn till Malaga, Faro, Palma, Zürich, Genève, Gdansk och Hamburg.

Flygbolagets linjer från Norge är Oslo till Ålborg och Pristina, Bergen till Gdansk, Stavanger till Nice och Kristiansand till Malaga, medan från Sverige kommer det att finnas nya flyg från Stockholm till München, Krakow, Lissabon, Shannon och Pristina.

Midtjyllands Airport

I relaterade nyheter, har Karup flygplats på Jylland bekräftat att det kommer att ändra sitt namn till Midtjyllands flygplats att bättre återspegla området Danmark det ligger i. Dess namn är också förväxlingsbart med Kastrup i Köpenhamn.

Flygplatsen inledde en namntävling i augusti och fick 16.000 förslag som så småningom reducerats till tre finalister: Midtjyllands Airport, Midtjysk flygplats och Mittjylland flygplats.

Karup Airport började först som en militär flygfält som sedan byggdes under andra världskriget. Det har varit i drift sedan 1965, och 1991, var en ny terminal designad av arkitektfirma Torsten Riis Andersen invigdes.

Från Sverige: Året runt flighter

Stockholm-München: Första avgång 26 Mars 2017, dagligen förutom fredagar

Stockholm-Krakow: Första avgång 26 mars 2017, avgångar torsdagar och söndagar

Från Sverige: sommarlinjer

Stockholm-Lissabon: 25 juni-06 augusti 2017, avgångar torsdagar och söndagar

Stockholm-Shannon: 1 Augusti -7 oktober 2017 avgångar tisdagar och lördagar

Stockholm-Pristina: 1 augusti -26 augusti 2017, åtta rundturer på selektiva datum

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*