Switch – den framtida spelkonsolen från Nintendo

Efter månader av spekulationer, släppte Nintendo en trailer som tillkännager att dess nästa konsol kommer att kallas Nintendo Switch, och kommer att lanseras redan i mars 2017. Nintendo avslöjade redan att det jobbade på en ny konsol, med kodnamnet ”NX” under en presskonferens i mars 2015. Medan meddelandet bekräftade många av de läckor och rapporter som publicerats av nyhetskanaler och förståsigpåare under det senaste året, finns det fortfarande mycket vi inte vet om Nintendos nya konsol. Men räkna med att det kommer släppas information bit för bit tills den slutgiltiga lanseringen i mars nästa år.

Nintendo Switch kommer att vara en hybrid konsol som kan användas hemma på en TV, och även som en bärbar konsol som liknar Nintendos Game Boy och DS versioner. Den bärbara versionen av konsolen ser mycket lik ut den Wii U spelkontroll kontroller – en rundad, rektangulär panel med två analoga spakar, fyra ansikte knappar, fyra riktningsknapparna, och två triggers på vardera sidan. Det finns också + och – formade knappar, för att spegla + och – knapparna på Wii, en ”hem” -knapp, och en icke namngiven fyrkantig knapp. I fall du undrar, har även den bärbara konsolen ett 3,5 mm hörlursuttag. Vi vet alla att Pokemon Go hade ett gott inflytande på människor när det gäller att arbeta ut. Du kan läsa mer hälsa nyheter på Delinghelse.no och en kombination av teknik nyheter.

Vid användning av konsolen hemma, används de två sidor av anordningen, som Nintendo kallade ”Joy-Con” styrenheter, som gör att man kan dra av konsolen och koppla in ett hölster kallas Joy-Con Grip, för att bli konsolens hem kontroll. Det bärbara centrumet blir en basstation, som du ansluter till en TV eller bildskärm.

Även denna basstation kan se ut som konsolen, är det faktiskt en högstämd ladd stationen. Det ger en enkel brygga för Switch själv, liksom alla relevanta utgångar till TV: n. Vad gäller processorkraft vet vi inte så mycket ännu.

Allt detta är inneslutet inom modul displayen, som kontrollerna sitter på, på vardera sida. Huvudmodulen sätts i dockan när du använder den hemma och dras snabbt ut när du vill ta med dig Switch vart du än skall.

När du använder den bärbara varianten av Switch, kan Switch också fungera som en multiplayer-enhet. De enskilda sidor kan användas som diskreta Wii Remote-stil ”Joy-Con” styrenheter, vilket möjliggör lokal multiplayer för två personer. I mitten av den bärbara konsolen finns ett inbyggt ställ, vilket gör att spelarna kan placera skärmen för öppen visning på ett bord. Nintendo sade också att vissa spel kan spelas med en enda spelare som håller en Joy-Con i varje hand, som då kan spegla hur spelarna skulle använda Wii controller och nunchucksen.

Rykten om att Switch-enheten skulle tjäna som en kombinerad hem och bärbar konsol började långt innan konsolen avslöjades. Ett inlägg från januari 2014 på Nintendo News, som delade ett anonymt tips med specifikationer för ”Nintendo Fusion.” I juli 2016 rapporterade Eurogamer att det hade bekräftat rykten om att konsolen skulle vara lika ”kraftfull” till hands, och drivs av Nvidias Tegra med sin egen skärm flankerad av två löstagbara kontroller, och att det skulle stödja egna kassetter och digitala nedladdningar. Hittills har huvuddelen av denna rapport återspeglar vad Nintendo har avslöjat om konsolen hittills.

 

En rapport från juni 2016 från hårdvara tillverknings bloggen Digitimes påstod sig ha oberoende bekräftade uppgifter att NX kommer att innehålla en mobil enhet, som också kommer att ”ansluta till en TV” för spelare som söker ett hem konsol-stil erfarenhet. Enligt rapporten kommer den mobila komponenten har en 5- till 7-tumsskärm. En separat rapport från ”Lets Play Video Games” sätter skärmens längd på ca 205mm, vilket gör det något mindre än Wii U: s GamePad. De enskilda kontroller segmenten kan tas bort med en knapptryckning. Till skillnad från Eurogamers rapport har denna information inte bekräftats.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*